Wat is Neurofeedback?

Wij maken samen een breinmeting om jouw neurofeedbackprotocol te bepalen. Tenslotte neem je ook geen bloeddrukverlagende medicatie zonder eerst je bloeddruk te meten. Neurofeedback is maatwerk. De voormeting vindt plaats bij mij. Uit de meting volgt een analyse. Deze rapportage ontvang je per email. Jouw breintoestand wordt uitgedrukt in gekleurde breintjes. Het rapport wordt uitgelegd door jouw trainer met behulp van beelden en begrijpelijk taalgebruik. De breinanalyse moet overeen komen met jouw klacht(en), alvorens met de neurofeedback therapie wordt gestart. Bekijk de wetenschappelijk onderbouwde neurofeedback-protocollen in de brein-encyclopedie.

De breinmeting met de EEG-band bestaat uit:
2 minuten ogen dicht
2 minuten ogen open (voor je uit staren)
1 minuut een cognitieve taak (denktaak)

Voor neurofeedback therapie, hoef je dus niet meer de deur uit. De EEG-band krijg je uitgereikt door jouw trainer.

Neurofeedback traject

De trainer maakt een breinmeting en monitort de data van de neurofeedbacktrainingen.

EEG-band voor thuisgebruik

Analyse in kleur.

De trainer begeleidt het gehele traject.

3 x per week neurofeedback therapie

Ik ben jouw persoonlijke trainer en begeleid je tijdens het gehele neurofeedback-traject. Na het instellen van het trainingsprotocol, ga jij je brein trainen. Thuis, op kantoor, in de klas, waar jij wilt. Minimaal drie keer per week. Want het trainingseffect van de neurofeedback-therapie neemt iets af tussen de sessies. De volgende training moet starten voordat het effect terug bij af is (zie onderstaande afbeelding). Ik monitor jouw gegevens en indien nodig wordt het trainingsprotocol aangepast: Brainmarker is maatwerk.

Een hoge trainingsfrequentie zorgt net als bij topsporters, voor snel en langdurig resultaat.

Neurofeedback trainen: geen straf

Drie keer per week maak je een eigen afspeellijst in YouTube van een half uur. Met deze zelfgekozen filmpjes ga je trainen. Via de EEG-band op je hoofd, ‘bestuurt’ jouw brein, de balken op het scherm. Bij de gewenste breinactiviteit wordt het beeld groter en wordt je brein dus beloond. Dit is prettig! Jouw brein gaat steeds vaker deze toestand oproepen. Ook als je niet aan het trainen bent. Zelfs een half jaar na de neurofeedback therapie, zie je nog steeds de positieve effecten van de training. Voor een langdurig effect bij bijvoorbeeld ADHD train je minstens 40 sessies. Stress weg-trainen gaat vaak sneller. Alle protocollen in de Brainmarker zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

De gewenste brein-activiteit zorgt voor een beter beeld van jouw Youtube filmpje. Dit noemen we positieve conditionering oftewel het brein leert. Met langdurig resultaat.

Meten is weten

Na afloop maak je samen in de praktijk of online een nieuwe breinmeting en je vult de korte vragenlijst opnieuw in. Tenslotte moet je het effect van de neurofeedback therapie niet alleen voelen, maar ook kunnen meten.

Neem contact op met mij voor meer informatie of meld je aan voor een trainingstraject. Mail met info@ikinbeeld.nl