Samen maken we een breinmeting om het neurofeedbackprotocol te bepalen. Tenslotte neem je ook geen bloeddrukverlagende medicatie zonder eerst je bloeddruk te meten. Neurofeedback is maatwerk. De voormeting vindt plaats in mijn praktijk. Uit de meting volgt een analyse. Deze rapportage ontvang je per email. Jouw breintoestand wordt uitgedrukt in gekleurde breintjes. Het rapport leg ik aan je uit met behulp van beelden en begrijpelijk taalgebruik. De breinanalyse moet overeen komen met jouw klacht(en), alvorens met de neurofeedback therapie wordt gestart. Bekijk de wetenschappelijk onderbouwde neurofeedback-protocollen in de brein-encyclopedie.

De breinmeting met de EEG-band bestaat uit:
2 minuten ogen dicht
2 minuten ogen open (voor je uit staren)
1 minuut een cognitieve taak (denktaak)

Voor neurofeedback therapie, hoef je dus niet meer de deur uit. De EEG-band voor thuistraining kan je hier aanschaffen.

Wat is neurofeedback?

breinmeting en monitoring van de data van de neurofeedbacktrainingen

EEG-band voor thuisgebruik

Analyse in kleur.

Als trainer begeleidt het gehele traject (foto Agnes Oosterveen).

3 x per week neurofeedback therapie

Ik begeleid je tijdens het gehele neurofeedback-traject. Na het instellen van het trainingsprotocol, ga jij je brein trainen. Thuis, op kantoor, in de klas, waar jij wilt. Minimaal drie keer per week. Want het trainingseffect van de neurofeedback-therapie neemt iets af tussen de sessies. De volgende training moet starten voordat het effect terug bij af is (zie onderstaande afbeelding). Ik monitor jouw gegevens en indien nodig wordt het trainingsprotocol aangepast: Brainmarker is maatwerk.

Een hoge trainingsfrequentie zorgt net als bij topsporters, voor snel en langdurig resultaat.

Neurofeedback trainen: geen straf

Drie keer per week maak je een eigen afspeellijst in YouTube van een half uur. Met deze zelfgekozen filmpjes ga je trainen. Via de EEG-band op je hoofd, ‘bestuurt’ jouw brein, de balken op het scherm. Bij de gewenste breinactiviteit wordt het beeld groter en wordt je brein dus beloond. Dit is prettig. Jouw brein gaat steeds vaker deze toestand oproepen. Ook als je niet aan het trainen bent. Zelfs een half jaar na de neurofeedback therapie, zie je nog steeds de positieve effecten van de training. Voor een langdurig effect bij bijvoorbeeld ADHD klachten train je minstens 40 sessies. Stress weg-trainen gaat vaak sneller. Alle protocollen in de Brainmarker zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk Wat is neurofeedback.

De gewenste brein-activiteit zorgt voor een beter beeld van jouw Youtube filmpje. Dit noemen we positieve conditionering oftewel het brein leert. Met langdurig resultaat.

Meten is weten

Na afloop maken we samen in de praktijk of online een nieuwe breinmeting en je vult de korte vragenlijst opnieuw in. Tenslotte moet je het effect van de neurofeedback therapie niet alleen voelen, maar ook kunnen meten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *